KDU.breadcrumbs.homeAktuálně 2017 Volební program 2017 - Řešení pro tři generace a jednu společnou budoucnost ČR
Zpět

Volební program 2017 - Řešení pro tři generace a jednu společnou budoucnost ČR

Přidáno 29. 8. 2017
Ilustrační foto

Řešení pro tři generace a jednu společnou budoucnost České republiky. Volební program KDU-ČSL pro sněmovní volby v roce 2017.

Celý program ke stažení na: http://bit.ly/zodpovedne-2017

V názvu našeho volebního programu se odrážejí tři staré dobré konzervativní hodnoty: zodpovědnost za sebe a svou rodinu, solidarita s těmi, kteří si nemohou pomoci sami, a úcta k našemu domovu, České republice.

Naši zemi vidíme jako dům pro tři generace. Jeho základy tvoří naše hodnoty, tradice a kultura a střechu demokratické instituce, které nám zajišťují bezpečí, chrání naši svobodu a umožňují nám usilovat o štěstí a prosperitu.

Politika KDU-ČSL začíná u člověka. Náš program myslí stejně na děti, na produktivní generaci i na seniory. Lidská důstojnost musí být zachována v každém věku a každý život musí být chráněn, nikdo nesmí být ponechán sám.

Problémy řešíme tam, kde vznikají. Od spodu. Společnost neřídíme shora. My nasloucháme lidem, zjišťujeme, co je trápí, co chtějí, až pak hledáme řešení a to občanům nevnucujeme, ale vysvětlujeme. Tak jsme tvořili i tento program.

Našimi prioritami jsou lepší podmínky pro rodiny a výchovu dětí, kvalitnější školství a podpora vědy, vyšší mzdy a práce i pro hendikepované, důstojné penze a špičková zdravotní péče pro všechny, bezpečí a spravedlnost.

Nikdy neslibujeme, co nemůžeme splnit, a vyhýbáme se populismu a levým i pravým extrémům. Program KDU-ČSL je programem pro silné střední vrstvy. Je programem proevropským a prozápadním, zodpovědným a solidárním.

Pavel Bělobrádek,
předseda KDU-ČSL