KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Názory 2020 Senior pasy podporují aktivní stárnutí
Zpět

Senior pasy podporují aktivní stárnutí

Přidáno 10. 8. 2020
Ilustrační foto

Královéhradecký kraj podporuje nejenom projekt Rodinných pasů, ale i projekt přinášející slevy seniorům.

Tento projekt je vyjádřením určité úcty lidem, kteří pro naši společnost léta pracovali a rovněž v období důchodu přispívají ke kvalitě života v naší zemi – věnují se vnoučatům, pečují o příbuzné, zapojují se do mnoha dobrovolných aktivit,...

Je určen aktivním seniorům ve věku 55+. Nabízí slevy na zboží či služby zejména z oblasti zdravotnictví, lázeňství, wellness, cestování, vzdělávání a kultury či spotřebních nákupů u poskytovatelů benefitů zapojených do sítě, přináší řadu nápadů a tipů na různé aktivity – výlety, zájezdy, návštěvy kulturních institucí. Podporuje zdravé a aktivní stárnutí a zvyšuje dostupnost aktivit i těm, kdo mají nižší důchody a bez nabízených slev by si mnohé nemohli dovolit.  Cílem projektu je také rozvoj mezigeneračních vztahů a aktivní soužití celých rodin.

Zájemci z řad seniorů o Senior pas se více dozvědí a mohou se přímo zaregistrovat na www.seniorpasy.cz nebo v kanceláři Krajské rady seniorů Královéhradeckého kraje, v Domě odborových služeb, Gočárova 1620/30 v Hradci Králové či mohou zavolat na 840 111 122 nebo 725 534 865 (PO-PÁ od 8:00 do 16:00).
A. Maclová