KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Názory 2020 Máte a využíváte Rodinný pas?
Zpět

Máte a využíváte Rodinný pas?

Přidáno 9. 8. 2020
Ilustrační foto

Podstatou Rodinného pasu je poskytování slev a výhod rodinám s dětmi do 18 let věku v již vytvořené síti poskytovatelů, která je neustále rozšiřována. Ragistrace je pro rodiny zdarma. 

Letní prázdniny jsou v plném proudu. Rodiče mají nemálo starostí, jak pokrýt zajímavým programem dva měsíce volna svých dětí. Využívají přitom různé nabídky skýtající poznávání a zábavu. Nedávno jsem potkala své známé – rodinu se čtyřmi dětmi - jak se vraceli z návštěvy zoologické zahrady. Děti byly nadšeny a jedno přes druhé se mi snažily sdělit své zážitky. Rodiče již méně. Maminka si posteskla, že to byl sice hezký, ale finančně náročný den. Když jsem se ji zeptala, zda mají rodinný pas, tak se na mne překvapeně podívala s otázkou - co to je? Po dva dny po tomto setkání jsem se ještě několika lidí zeptala, zda znají rodinné pasy. Neznají a to je škoda. Protože mohou využívat širokou škálu slev a tím dopřát sobě i svým dětem o něco více programových akcí, a to zejména v období prázdnin, kdy usilují o co nejkvalitnější vyplnění volných dnů. Samozřejmě rodinné pasy lze využívat i po celý rok.

Projekt Rodinné pasy probíhá v současné době v několika krajích - v Královéhradeckém, Jihomoravském, Olomouckém, Pardubickém, Ústeckém, Jihočeském a Moravskoslezském  a v Kraji Vysočina. Jeho podstatou je realizace systému poskytování slev a dalších výhod rodinám s dětmi do 18 let věku v již vytvořené síti poskytovatelů, která je samozřejmě neustále rozšiřována o nové zájemce. Registrace rodin je zdarma. Rodiny úplné i neúplné tzn. i nesezdané páry s dětmi, samoživitelé nebo osoby mající děti v péči se zaregistrují a obdrží Rodinný pas. Podmínkou je  trvalé bydliště v zapojeném kraji a alespoň jedno dítě do 18 let. Poté mohou na místech zapojených do systému, což je obvykle vyjádřeno označením zařízení na viditelném místě nálepkou, příp. ústní nabídkou personálu, na území celé České a Slovenské republiky a v oblasti Dolního Rakouska využívat slevy. Projekt nabízí vlastní síť rodinných pasů a také věrnostní program Sphere card. Slevy jsou nabízeny ve výši 5% - 20%, u volnočasových aktivit až 50%. Bližší informace naleznete na www.rodinnepasy.cz. Bližší informace o projektu, který podporuje Královéhradecký kraj, a o registraci obdržíte na telefonech 543 211 254, 840 040 040, nebo můžete napsat na mail: hradec@rodinnepasy.cz, případně poslat žádost na adresu:

RODINNÉ PASY KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE
P.O.BOX 5
500 01 Hradec Králové