KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2018 Vítání občánků v Hradci Králové
Zpět

Vítání občánků v Hradci Králové

Přidáno 25. 7. 2018
Ilustrační foto
Jednou z oblíbených aktivit města Hradec Králové, které usiluje o to, aby bylo městem přátelským rodinám, je vítání občánků v loutkovém divadle Drak. 
Slavnost probíhá formou divadelního minipředstavení a vystoupení zástupce vedení města, který malým občankám a občanům předá stříbrnou pamětní medaili a domovský list. Od herců obdrží také volnou vstupenku do divadla Drak a od dubna letošního roku také dárek od Knihovny města Hradec Králové.

Akce je určena všem novorozeňatům s trvalým bydlištěm v Hradci Králové, tedy i těm dětem, které se narodily v porodnicích mimo Hradec Králové, ale mají ve městě trvalý pobyt. Probíhá dvakrát měsíčně kromě července a srpna. O roku 2009 bylo přivítáno přes pět tisíc dětí.

"Vítání občánků se účastním moc ráda, divadelní vstup herců DRAKu je moc milý. Těší mne sdílet radost rodičů a prarodičů z narození jejich potomků. Rodičům přeji, aby úspěšně zvládli svoji rodičovskou roli a dokázali objevit talenty svých dětí a co nejvíc je rozvinout. Dětem přeji radostné dětství a celým rodinám ať se jim dobře žije v našem městě," - svěřuje se se svými pocity z účastí na této prorodinné aktivitě Anna Maclová (Koalice pro Hradec), náměstkyně primátora.