KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Aktuality 2018 Kraj olympijských šampionů
Zpět

Kraj olympijských šampionů

Přidáno 25. 7. 2018
Ilustrační foto
U NÁS V KRAJI - periodikum Královéhradeckého kraje, duben 2018

Po zimních olympijských hrách lze našemu kraji přiřadit nové uznání. Vždyť většina nejúspěšnějších olympioniků je s ním úzce propojena, nejvíce s Vrchlabím. Medailisté Karolína Erbanová, Eva Samková, Veronika Vítková, Michal Krčmář.

Ve Špindlerově mlýně vyrůstala Ester Ledecká. Trojice z Centra handicapovaných lyžařů z Janských Lázní se představila na XII. zimní paralympiádě v Pchjongčchangu. 13 medailí přivezli v lednu mladí sportovci ze Zimní olympiády dětí a mládeže.

O čem to svědčí? V kraji máme kvalitní podmínky pro rozvoj sportu, ale také obětavé rodiče, učitele tělocviku a trenéry, kteří dokážou rozvíjet mladé talenty a vyslat je až k metám nejvyšším. Díky všem, kteří úspěšně reprezentují republiku i náš kraj a kteří jim na cestě k úspěchům pomáhají. Kraj, obce, tělovýchovné jednoty a další subjekty věnují značné prostředky na výstavbu a modernizaci rozmanitých sportovišť.

Velkým problémem je nyní financování samotného sportování, což je nutné co nejdříve vyřešit o patro výše. Ale na všech školách v kraji lze hledat formy práce s dětmi a mládeží, aby se pro pohyb vůbec nadchly. Mnoho dětí je obézních, tráví hodiny u počítačů... Kéž i úspěchy našich olympioniků jsou jim motivací a vytáhnou na sportoviště i ty, kteří zrovna ve sportu talentem nevládnou, ať naleznou radost z pohybu, upevní své zdraví, rozvinou schopnost spolupráce, vytrvalosti a posílí svou vůli. 
 
Anna Maclová